tiistai 26. toukokuuta 2015

Itsenäinen työ: metsä purkissa

Opintojaksoon kuuluu myös itsenäisen työn teko. Työ tulisi tehdä mielellään kierrätysmateriaaleista. Päätin tehdä metsän purkkiin, koska olen pienestä asti halunnut sellaisen tehdä, mutten jostain syystä ole sitten tehnyt. Askarteluun tarvitsee lasipurkin ja luonnonantimia. Työ pitäisi suunnitella niin, että se on mahdollista tehdä tunnin kuluessa. Tähän kyllä tunti riittää hyvin.


 Lasipurkkia ei tarvitse ostaa, sillä monen kotoa löytyy varmasti vanhoja purkkeja. Itselläni Felix-kurkkupurkki josta otin etiketin pois.

 Metsästä hain sammalta, kuusen oksan palasia, puolukan varsia yms.

 Alle sanomalehtiä ettei sammalta ole matolla ja joka paikassa.

Sitten vain asettelemaan sammalet ja muut purkkiin haluamallaan tavalla!


Laitoin sammalta alustaksi ja siihen kuusenoksan palat ja puolukanvarren "puiksi". Laitoin myös pienen oksan purkkiin. se on vähän niinkuin laho, kenossa oleva puu. :D

Purkin voi vaikka laittaa koristeeksi hyllylle koululuokkaan/hoitopaikkaan/kerhopaikkaan/missä ikinä purkkeja tehdäänkään. Purkkeja voi sitten seurata ja nähdä, mitä tapahtuu. Purkkiin "tulee syksy" tietenkin ja lapset näkevät, mitä tapahtuu kun luonto ei saa vettä ja ravinteita. Luonto kuolee purkkiin. Kun kaikki luonnonantimet ovat kuvia, purkki on helppo siivota. Pitkäikäinen koristehan tämä ei siis ole, mutta kivan näköinen sen ajan kun pysyy nättinä, ja mielenkiintoinen kuollessaankin.

1 kommentti: