tiistai 26. toukokuuta 2015

23.4 Katuliidut ja äitienpäiväkortti

 Tätä kertaa odotin innolla koska teimme katuliituja! Ne olivat kyllä yllättävän helppoja. Ei ollut hajuakaan miten niitä tehdään.

Tarvittiin kipsijauhetta, elintarvikeväriä ja vettä, sekä tietenkin muotit joihin massa tulee.

Kipsijauhe, vesi ja elintarvikeväri kaadettiin maitopurkkiin ja sekoitettiin huolellisesti. Tässä ei elintarvikeväriä taida olla vielä sekoitettu kun väri on noin samea.

 Meidän ryhmän kanssa teimme sinisiä liituja. :) Massa kaadettiin muotteihin. Meillä oli vessapaperirullia muotteina sekä...

Ihan kunnon kuviomuotteja. Tässä kaikki jähmettymässä.

Kuviomuoteista tuli nalleja! ^^ Elintarvikeväri ei oikein ottanut, alapuolella vain näkyi väriä. Jälki olikin valkoista vain mutta onhan nämä söpöjä! Oli myös sydämenmuotoisia muotteja.

Samalla kerralla tehtiin myös äitienpäiväkortteja, joihin käytettiin mm. huovutusta ja vanhan kirjan sivuja.

 Valitsin lilan kartongin ja leikkasin sopivan lehden irti kirjasta.

 Eikun huovuttamaan!

 Siitä tuli sydän. Huovutus on ihanan rentoa puuhaa!

 Sydämen muotoisen palan leikkasin kirjasta sormilla repimällä, niin tuli kivempi lopputulos kuin saksilla. Sitten liimasin sen kartonkiin. Mallikappale oli vähän erilailla toteutettu mutta kyllähän mielikuvitus on aina sallittua. :) Päätin myös kääntää kortin alaspäin aukeavaksi...

...koska päälle tuleva huovutettu sydän ei mahtunut klassisesti aukeavaan korttiin. Mutta tästä tuli oikein kiva näin. :) Lopuksi vielä juuttinarusta rusetti nurkkaan!

Oli kyllä tosi kivat askartelut tuolla kerralla!

2 kommenttia: